Tjedan dana dijeli nas od povijesnog otvorenja Pelješkog mosta

19.07.2022.

19:57

Autor: Mateja Delija/Dnevnik/HRT

Pelješki most

Pelješki most

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Tjedan dana dijeli nas od povijesnog otvorenja Pelješkog mosta. Još se obavlja tehnički pregled na pristupnim cestama za koje se ovoga tjedna očekuje uporabna dozvola. Uređuju se posljednji detalji kako bi sve bilo spremno za veliki događaj. 

Unatoč visokim temperaturama, užurbano teku posljednje pripreme na Pelješkom mostu i oko njega. Na mostu i uz pristupne ceste postavljeni su završni detalji na prometnoj signalizaciji. Preostaje još uređenje okoliša.


- Svi radovi su praktički završeni. Očekuje nas još uređenje i čišćenje. Ostalo je nešto na radovima na samoj hortikulturi. Jedan dio će se izvesti, s obzirom na to da nije moguće po ovim većim temperaturama, nešto kasnije, kaže Davor Perić iz Hrvatskih cesta. 

 

Neposredno uz Pelješki most, sa sjeverne i južne strane smještena su dva odmorišta - Komarna i Blaca.


- Odmorišta su opremljena onim osnovnim sadržajima - sanitarnim objektom, parking površinama, a bit će i poprišta same svečanosti, kaže Perić. 


Nakon svečanosti otvorenja 26. srpnja most će u noćnim satima biti pušten u promet za automobile, a neki već sada na čvoru Duboka "zalutaju" prema mostu, posebice turisti. 


- Prave se kao da nisu znali, nisu vidjeli znakove, zalutali, navigacija ih vodi na most i tako dalje. Znači, imamo svašta, svakakvih situacija, kaže Denis Šešelj iz Klemm Securityja. 


Prometne gužve na ovom dijelu očekuju se i sljedećih dana, a nestrpljivi turisti i građani uskoro će do svojih odredišta na krajnjem jugu moći bez zastoja i graničnih kontrola. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!