10:09 / 07.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Uklanjanje objekata besplatno, pomoć pri ispunjavanju dokumentacije

Petrinja

Petrinja

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Stanovnici Banovine trude se normalizirati život nakon razornog potresa.

S obzirom na to da je nedjelja, nije bilo većih radova, osim na budućem kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji gdje se postavljuju vodovod i struja.

U Sisku je za uklanjanje spremno 13 objekata, u Glini 22 i u Petrinji 24.

Mladen Pavić, glasnogovornik Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica potresa, rekao je da vlasnike srušenih objekata uklanjanje neće ništa koštati te će im se maksimalno pomoći u svoj proceduri koja je potrebna kako bi se uklanjanje provelo. 

- Mobilni timovi doći će na teren do ljudi kako bi pomogli ispuniti zahtjeve, formulare, obrasce, rekao je.

Na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije do sada je prijavljeno 34.706 oštećenih stambenih objekata, a pregledano ih je njih 24.458, izvijestili su u nedjelju iz županije, na temelju ažuriranih ArcGIS podataka.

Zbog vanjskih utjecaja neuporabljivo je 297 objekata, a zbog oštećenja 2.932.

Privremeno neuporabljivih objekata kojima je potreban detaljan pregled je 2.463, dok je privremeno neuporabljivih kojima su potrebne mjere hitne intervencije 2.935.

Uporabljivo bez oštećenja je 579 objekata, uporabljivo bez ograničenja njih 5.563, a uporabljivo s preporukom o postupanju 9.689.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!