20:10 / 06.02.2021.

Autor: Borko Brunović/Dnevnik/IMS/HRT

Želja za igračkama čula se do Slovenije

Donacija igračaka obitelji Jurković iz Majskih Poljana

Donacija igračaka obitelji Jurković iz Majskih Poljana

Foto: Dnevnik / HRT

Obitelj Jurković iz Majskih Poljana u potresu je izgubila sve. Četvero malodobne djece smjestilo se u prazni kontejner. Prije 4 tjedna malena je Ana u javljanju za naš Dnevnik zaželjela samo jedno - igračke! Čuli su to dobri ljudi iz Slovenije, a organizatorica akcije donijela ih je na HRT. Na dan kada je naša ekipa nosila darove u Majske Poljane, obitelj Jurković dobila je i potpuno opremljenu mobilnu kućicu.


Želja iz Dnevnika čula se preko granice. Barbara Zupančić iz Slovenije odlučila je pomoći. Djeca iz ljubljanskih vrtića odrekla su se svojih igračaka i darovala ih djeci koju su vidjeli tek na televiziji.

- Budući da su u Sloveniji većinom zatvoreni dućani, najveću vrijednost ima to da su djeca već sljedeće jutro u vrtiću, nakon što sam im prepričala i pokazala vaš videoprilog, donosila svoje vlastite igračke. Birali su igračke i govorili koja je dovoljno mekana da ih zagrli, rekla je Barbara.

Mali Ljubljančani su donirali, a mi smo darove odnijeli u Majske Poljane. Odmatanje se pretvorilo u nadmetanje tko će prvi otkriti što se sve nalazi u kutijama.

Obitelji Jurković kuća je uništena u potresu, pa su živjeli u kontejneru bez sanitarnog čvora. No nakon što je njihova teška priča dospjela u javnost stigla je pomoć i nova, mobilna kućica iz Istre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!