15:02 / 27.03.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

U Zagrebu novih 317 slučajeva zaraze koronavirusom

Građani Zagreba

Građani Zagreba

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

 U Zagrebu je tijekom proteklog dana zabilježeno 317 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 150 osoba, izvijestio je danas Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".


U Zagrebu je 1650 aktivnih slučajeva zaraze, a mjera samoizolacije izrečena je za 887 osoba. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 333 novooboljele osobe, od kojih 132 imaju negativnu epidemiološku anamnezu, 163 osobe su kontakti osoba kojima je prije potvrđena zaraza koronavirusom.

Među ostalim, kod 11 osoba utvrđena je mogućnost izlaganja zarazi na radnom mjestu, a kod dvije u zdravstvenim ustanovama. Također, kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom izlazaka, dok je kod jedne moguća izloženost tijekom obiteljskog okupljanja.

- U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana je jedna novooboljela djelatnica i jedna korisnica, navodi se u izvješću.

Dodaju da je tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 24 učenika i dva nastavnika osnovnih te 18 učenika i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 377 učenika osnovnih i 330 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je 15 osoba.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!