Uoči produljenog vikenda očekuju se gužve

28.10.2022.

17:04

Autor: Hina/HRT/R.S.

Uoči blagdana Svih Svetih gužve na autocestama

Uoči blagdana Svih Svetih gužve na autocestama

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Tijekom produljenog vikenda, od petka do blagdana Svih svetih u utorak očekuje se gušći promet na autocestama i naplatnim postajama Lučko, Zagreb - istok, Sveta Helena i Bregana, izvijestile Hrvatske autoceste, HAC.

Očekuje se veći priljev vozila na svim autocestama s kraćim čekanjima na naplatnim postajama Lučko, Zagreb - istok, Sveta Helena i Bregana te na svim autocestama.

Također, na pojedinim su dionicama zbog radova na snazi određena prometna ograničenja koja se zbog tehnologije izvođenja radova ne mogu u potpunosti ukloniti sa svih gradilišta, priopćio je HAC. Međutim, tijekom blagdana na gradilištima gdje je to moguće bit će uklonjene regulacije ili organizirane tako da omogućuju maksimalnu prometnu protočnost.

HAC poziva sve korisnike da prije puta provjere stanje na cestama na prometnom servisu Hrvatskoga autokluba, HAK ili internetskoj stranici HAC-a.

Bude li izvanrednih situacija u prometu, korisnici će o njima biti obaviješteni preko prometnog servisa HAK-a i radijskih postaja.

HAC ističe kako je važno uključiti radijski prijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu, RDS. Također podsjeća da je važno pratiti prometnu signalizaciju i poruke na info-displejima o uvjetima na cesti te prilagoditi vožnju stanju u prometu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!