Državni inspektor kazneno prijavljen zbog zlouporaba i prijevare

04.11.2022.

15:41

Autor: Hina/HRT/R.S.

Državni inspektorat

Državni inspektorat

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Državni inspektorat kazneno je prijavio državnog inspektora zbog sumnje na prijevaru i zlouporabu ovlasti i položaja te ga je privremeno udaljio iz službe dok protiv njega traje stegovni postupak.


Inspektorat je kaznenu prijavu podnio u petak prijepodne vukovarsko-srijemskoj policiji nakon što je Sektor za unutarnji i kontrolno-instruktivni nadzor obavio unutarnji nadzor. Utvrđeno je da postoji sumnja u počinjenje teške povrede službene dužnosti koja je u Zakonu o državnim službenicima opisana kao zlouporaba položaja ili prekoračenje ovlasti u službi.


Protiv službenika pokrenut je stegovni postupak te je privremeno udaljen iz službe do okončanja postupka nadležnih tijela, izvijestio je Državni inspektorat, navodeći da će u daljnjem postupku surađivati s nadležnim institucijama koje će provoditi istražne radnje. Policija se zasad nije oglasila o tom slučaju pa nije poznato o kojoj je zloporabi riječ.


Inspektorat poručuje da se od osnutka, 1. travnja 2019. zalažu za nultu stopu tolerancije prema "nemoralnom, neetičkom postupanju i nepoštovanju zakonskih propisa Republike Hrvatske".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!