Otac koji je ubio troje djece je pri svijesti. Bio pod utjecajem psihofarmaka?

25.09.2021.

15:18

Autor: M.Š./HRT

Davor Vagić

Davor Vagić

Foto: HTV / HRT

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić rekao je da je 56-godišnji muškarac koji je noćas u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i zatim pokušao počiniti samoubojstvo, za sada stabilno, a rade se pretrage kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem psihofarmaka. 

Očevid je obavljen, provodi se kriminalističko istraživanje, a mnogi se pitaju što je nagnalo austrijskog državljanina sa stalnom adresom u Zagrebu da počini tako grozan zločin. Nakon što je ubio 4-godišnjaka te 7-godišnju blizanku i blizanca, otac je pokušao počiniti samoubojstvo tabletama, no nakon što je prevezen u KBC Sestre milosrdnice, njegovo je stanje stabilizirano.

- Noćas je vozilom Hitne pomoći uz pratnju policije dovedena muška osoba, starosti 56 godina, sa suženom svijesti. Obrađen je u hitnom bolničkom prijmu te prebačen u Jedinicu intenzivne skrbi. On je sada stabilno, nije životno ugrožen, rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić

Čovjek je pri svijesti.

- Rade se brojni nalazi zbog sumnje da je bio pod utjecajem psihofarmaka, ali to ne možemo sa sigurnošću reći, dodaje, ističući da ga policija cijelo vrijeme nadzire. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!