HTV iz Lavova: Iz Mariupolja dolaze kontradiktorne informacije

31.03.2022.

14:34

Autor: Petar Vlahov/T.V./HRT

Petar Vlahov javio se iz Lavova

Petar Vlahov javio se iz Lavova

Foto: HTV / HRT

Žestoke borbe vode se na istoku Ukrajine u pobunjeničkim regijama Doneck i Luhansk. HTV-ov reporter Petar Vlahov u javljanju iz Lavova rekao je da je ruska je strana objavila kako potpuno kontrolira te dvije regije, dok ukrajinska strana tvrdi da napreduju u području Zaporižja.


- Danas je malo mirnije na ovim linijama razgraničenja nego prijašnjih dana, ali kako ide poslijepodne te borbe su sve žešće. Ruska je strana oko 14 sati objavila da potpuno kontrolira područje Donecka i Luhanska. S druge strane, Ukrajina tvrdi da napreduju u području Zaporižja i da odbacuju tamošnje ruske okupatore, javio je Vlahov.

- Najkontradiktornije informacije dolaze upravo iz Mariupolja gdje bi danas trebalo početi izvlačenje civila koji već mjesec dana stradavaju, koji su na rubu gladi. Pitanje je koliko je siguran konvoj od 45 autobusa koji su iz svih krajeva Ukrajine, kroz četiri koridora, krenuli prema tom gradu, jer se upravo ondje rasplamsavaju borbe - Čečeni i Kadirov tvrde da kontroliraju 90 - 95% grada. Ukrajinci tvrde da pružaju žestok otpor i još drže samo središte grada. Uzimajući u obzir sve te informacije s mariupoljske bojišnice, pitanje je koliko će ti koridori biti sigurni i hoće li uopće postojati sutra i prekosutra, kaže HTV-ov reporter.

- Zbog žestokih raketiranja, prije svega krstarećim projektilima, rafinerija u brojnim gradovima u Ukrajini, u zemlji se osjeća nestašica naftnih derivata, završio je svoje javljanje iz Ukrajine Petar Vlahov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!