Izrael gađao Hamasovu lokaciju u Gazi kao odgovor na napad

19.04.2022.

07:26

Autor: Hina/HRT/D.S.

Izraelski zračni napadi

Izraelski zračni napadi

Foto: Ibraheem Abu Mustafa / REUTERS

Izrael je gađao metu u pojasu Gaze kao odgovor na raketni napad, priopćile su u ranim satima utorka izraelske obrambene snage (IDF).

"Kao odgovor na lansiranje iz Gaze u Izrael, upravo smo gađali Hamasovu tvornicu za proizvodnju oružja u Gazi. Teroristička organizacija Hamas odgovorna je za sve terorističke aktivnosti koje dolaze iz pojasa Gaze", napisao je IDF u tweetu.


Izrael smatra Hamas odgovornim za bilo kakvo pucanje u pojasu Gaze. Palestinsku militantnu organizaciju koja upravlja pojasom Gaze, Izrael, SAD i EU klasificiraju kao terorističku.


Izraelski obrambeni sustav Iron Dome presreo je u ponedjeljak raketu ispaljenu iz pojasa Gaze prema Izraelu, što je prvi takav napad u 2022. godini.


Posljednjih dana Palestinci su se sukobili s izraelskim sigurnosnim snagama u Temple Mountu u Jeruzalemu. Sukobi su dodatno pojačali napetosti nakon povećanog nasilja posljednjih tjedana.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!