Kim Jong Un: Rusija će pobijediti neprijateljske sile

09.05.2023.

09:16

Autor: Hina/Reuters/HRT/B.B.B.

Kim Jong Un na stranačkom kongresu

Kim Jong Un na stranačkom kongresu

Foto: KCNA / Xinhua

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un rekao je da će Rusija "pobijediti" u svojoj borbi protiv "imperijalista", objavila je u utorak državna novinska agencija KCNA, u izjavama za koje se smatra da su usmjerene na Ukrajinu i njezine zapadne pristaše, poput SAD-a.

Sjeverna Koreja uspostavila je bliže veze s Rusijom i podržala Moskvu nakon što je izvršila invaziju na Ukrajinu prošle godine, uključujući kasnije proglašenje aneksije dijelova Ukrajine koje je većina članica UN-a osudila kao nezakonite.

- Šaljemo tople želje Vama, ruskoj vojsci i ruskome narodu u vašoj svetoj borbi za očuvanje svjetskog mira, citirala je agencija Kimovu poruku u pismu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Kim je također čestitao Putinu obljetnicu Dana pobjede u utorak kojom se slavi poraz nacističke Njemačke 1945., istaknuvši da će Rusija nastaviti štititi svoju "autonomiju" i "stabilnost regije".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!