13:01 / 27.04.2022.

Autor: Marko Percan/Dnevnik u podne/HRT/I.B.

Percan iz Moldavije: Velike gužve pri granici Pridnjestrovlja

Marko Percan

Marko Percan

Foto: HTV / HRT

Broj izbjeglica iz Ukrajine prešao je 5,300.000 tisuća. HRT-ov novinar Marko Percan, koji je iz Kišinjeva krenuo prema granici s Pridnjestrovljem, rekao je da su velike gužve pri granici Pridnjestrovlja jer su tamošnje vlasti sinoć proglasile crvenu uzbunu od novih terorističkih napada. 

Percan podsjeća da su eksplozije prekjučer bile u zgradi Ministarstva sigurnosti, jučer je napadnut radijski toranj i jedna vojna postrojba, ali srećom nije bilo žrtava. Danas nema informacija o novim incidentima.

- Pridnjestrovlje je došlo u fokus javnosti nakon nedavnih izjava ruskog zapovjednika Rustama Minekajeva koji je rekao da je cilj ruske vojske na jugu Ukrajine ovladavanje cijelim tim područjem kako bi se dobio koridor prema Krinu. U skladu s tim mnogi strahuju da će ruska vojska ući u ovu odmetnutu moldavsku regiju i tako uspostaviti kontrolu, rekao je.

- Mi krećemo prema granici s Pridnjestrovljem. Pokušali smo dobiti vizu za ulazak, međutim, od njihovog ministarstva, niti od ministarstva u Budimpešti, nismo uspjeli dobiti nikakav odgovor, izvijestio je Percan.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!