Percan : U pitanju je jedan od najvećih egzodusa Europe

23.03.2022.

13:06

Autor: Marko Percan//V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Izbjeglice

Izbjeglice

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Svoje domove zbog ruske agresije napustilo je više od 3 milijuna 600 tisuća ljudi, ali taj se broj posljednjih dana smanjuje. S graničnog prijelaza Medika, na granici Poljske i Ukrajine, za Dnevnik HRT-a javio se dopisnik HTV-a Marko Percan. 

Kaže rekao kako sve ovo izgleda poput sajmišta u filmu "Pobješnjeli Maks”. Kako je rekao, u pitanju je jedan od najvećih egzodusa Europe.

- Ovdje su tisuće izbjeglica, ali ovdje imaju sve od odjeće, obuće, lijekova, dječjih igračaka. I dalje postoji jezična barijera, no volonteri iz čitavog svijeta pomažu, govori.


-U ovom trenutku dijelim slatkiše, ali imamo ondje voće i orašaste plodove, ono što ljudi mogu nositi na put i što je hranjivo, govori volonterka iz Južne Afrike.

- Ima mnogo studenata i egipatskih obitelji u Ukrajini. Ali pomažemo svima, Arapima, Ukrajincima, naglasio je volonter iz Egipta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!