U Glini donirano 1000 pilića

17.03.2021.

12:39

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Donacija pilića, pomoć lokalnim OPG-ovima

Donacija pilića, pomoć lokalnim OPG-ovima

Foto: Dejan Rakita / PIXSELL

 Tisuću pilića stiglo u Glinu, bit će dodijeljeni lokalnim OPG-ovima. Ovo je druga takva donacija, a sve u svrhu kako bi mogli nastaviti sa svojim djelatnostima.

- Preko 70 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada Gline i Petrinje će dobiti piliće. Ovo je još jedna u sklopu aktivnosti revitalizacije poljoprivredne aktivnosti u potresom stradalom području, rekao je Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Nakon prve donacije od 8 tisuća, danas je stiglo 1500 pilića. Krajem ožujka se očekuje još jedna donacija s oko 4 tisuće pilića.

- Radimo na revitalizaciji poljoprivredne proizvodnje i kroz druge donacije, donacijama stočne hrane za lokalne poljoprivrednike i OPG-ove, ali isto tako i obnovi stočnog fonda. U subotu ovdje stiže donacija od 45 rasplodnih krmača kako bi se osigurao stočni fond za daljnji rasplod, ali i daljnji tovni materijal za lokalne OPG-ove, najavio je Majdak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!