TZ Bilogora-Bjelovar nudi 700.000 kuna za razvoj turizma

26.11.2021.

17:34

Autor: Sani Lukić/I.B./Regionalni dnevnik/HRT

Nagrađena kuća za odmor

Nagrađena kuća za odmor

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Među dobitnicima nagrada u turizmu Udruge putničkih agencija i časopisa Way to Croatia, i Turistička je zajednica Bilogora-Bjelovar. Predstavila je Javni poziv vrijedan 700 tisuća kuna za sve koji žele unaprijediti turizam u tom kraju.

Kuća za odmor Čambar s četiri zvjezdice u Starčevljanima nedaleko od Bjelovara pokraj šume i udaljena od samog sela ljetos je otvorila svoja vrata gostima, što se pokazalo punim pogotkom.

- Bili smo puni sva tri mjeseca. Gosti su mahom sve Nijemci i bila je jedna obitelj iz Nizozemske. Da nije bilo korone bili bi puni i od proljeća i još dulje u jesen tako da za prvu sezonu smo iznimno zadovoljni. Nagodinu očekujemo još veći bum, kaže vlasnik nagrađene kuće za odmor "Chambar" Tomislav Smrček Čonč.

Kuća Tomislava Smrčeka Čonča dobila je nagradu Simply the Best Udruga putničkih agencija i časopisa Way to Croatia.

- Ovakvih netaknutih dijelova prirode, a da je blizu nekog grada poput Bjelovara, to je savršena kombinacija, kaže.

A kako bi se iskoristilo još više takvih savršenih kombinacija - Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar nudi novac.

- Ovakav potencijal koji ima naša Bilogora u svih ovih 9 općina i gradu Bjelovaru je ogromna i možemo puno više napraviti ako se zajednički ujedinimo. Mislim da je to jedna dobra priča koja stvarno može dignuti kontinentalni turizam, a onda znate i sami - kad se turizam počinje razvijati onda se traže i prizvodi i usluge, ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Želja nam je da ovim javnim pozivom postignemo ponajviše registraciju novog smještaja i unaprijeđenje prezentacijske ponude što se odnosi na kušaonice. Dakle, svi oni koji se nečime bave, a nisu znali kako bi to možda pretvorili u jednu dodatnu djelatnost u turizmu, objašnjava direktorica TZ-a Bilogora - Bjelovar Ana Kelek.

Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, koja je dobila nagradu u kategoriji Promocija i propaganda za kreativnost i inventivnost promotivne kampanje B kao Bjelovar i B kao Bilogora, javni će poziv otvoriti početkom iduće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!