07:00 / 28.04.2021.

Autor: Lana Gašparac/Regionalni dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Novi velikogorički inkubator za poduzetnike početnike

default error photo

Po uzoru na europske start-upove, novi velikogorički inkubator imat će sve što je potrebno za poduzetnike početnike. Moći će imati vlastite urede, sobe za sastanke, konferencijsku dvoranu, laboratorije i sve to na 2 tisuće kvadratnih metara.  

- Ubrzo će vrijeme pokazati da ovo puno znači za grad Goricu, za razvoj gospodarstva pogotovo ovog novog propulzivnog inovativnog mladih poduzetnika i da će se Gorica profilirati kao ICT središte Zagrebačke županije a time i ove regije, kaže Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

Još 2017. Velika Gorica potaknula je programe razvijanja poslovnih ideja.

Trenutačno u privremenom Vg inkubatoru imaju 7 poduzetničkih timova. Jedan od njih je i Ivenov koji radi na razvijanju jedne digitalne platforme.

- Taj inkubator nam daje to nešto kroz mentorstvo kroz prostor, ovaj prostor nam puno znači, mladi poduzetnici si ne mogu niti te stvari priuštiti, a ovo nam daje mogućnost da nas malo gurne jer sami ne možemo, rekao je Iven Mastin, poduzetnik.


Također, s pomoću nepovratnih europskih sredstava, financirat će se i izgradnja biciklističke i pješačke staze od Gorice do Vukovine, te rasvjeta staze od Gorice do Mlake.


- Ona ne znači samo rekreaciju, potencijal za turizam, nego i ekološki jako puno s obzirom na deponije na tom području i oni će biti lakše uočeni i od neodgovornih građani koji su ostavljali divlje deponije više se neće to usuditi činiti, kaže Krešimir Ačkar, v.d. gradonačelnika Velike Gorice.


Staza bi se trebala izgraditi do kraja ove godine, dok će inkubator zaživjeti krajem 2023. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!