20:05 / 28.10.2021.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Stradun pun i potkraj listopada, uspješna turistička sezona

Stradun pun i krajem listopada

Stradun pun i krajem listopada

Foto: Dnevnik / HRT

Pečat na ovogodišnju turističku sezonu danas i sutra dat će se na krajnjem jugu zemlje, u Župi dubrovačkoj, na tradicionalnim Danima hrvatskoga turizma. Na najvećem godišnjem skupu turističkih djelatnika analizirat će se protekla sezona i razgovarati o aktualnim temama.

- I organizatori i sudionici Dana hrvatskog turizma slažu se da je za nama uspješna sezona, a s njima se, naravno, slažu i Dubrovčani, Stradun je pun i potkraj listopada. U Dubrovniku trenutačno boravi oko šest tisuća turista, najvećim dijelom iz Velike Britanije jer Britancima je Dubrovnik i inače jedna od omiljenih destinacija, izvijestila je novinarka Ivana Brailo Drnas.

- Pozitivna vijest je da su krenuli upiti i rezervacije već za iduću godinu, tako da se očekuje da bi dubrovački hoteli svoja vrata mogli otvoriti već oko Uskrsa, baš kao u godinama prije pandemije. Ključno je zadržati status sigurne destinacije jer turistima je to, posve očekivano i opravdano, novi prioritet. Upravo ti novi trendovi u putovanjima, ali i nedostatak radne snage, koji je ove sezone došao do izražaja, samo su neke od tema koje će obraditi sudionici Dana hrvatskog turizma, dodala je Brailo Drnas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!