Promet se normalizirao, u srijedu na Jadranu jaka i olujna bura

28.02.2023.

Zadnja izmjena 19:20

Autor: Iva Vukadin/Dnevnik/HRT/IMST.V./Hina

Gospić

Gospić

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Nakon dva dana napokon se normalizirao promet, Dalmacija više nije u prometnoj blokadi. Jutros su prema svojim odredištima krenuli i vozači kamiona te tegljača. No zbog lošeg vremena problema i dalje ima u Lici - oko 700 kućanstava nema električnu energiju. Usto, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda stiže novo upozorenje na olujnu buru.

Više pogledajte u prilogu Ive Vukadin:

DC-27 između Obrovca i Gračaca otvorena samo za osobna vozila

Na karlobaškom području mještanima bez struje dijele se agregati

Gazić: Nesavjesni vozači nam stvaraju veliki problem na cestama

HAK: Kamioni mogu po A6 do čvora Delnice i zatim starom cestom kroz Gorski kotar

U Gorskom kotaru promet se postupno normalizira

Šare: Ako baš ne morate, ne idite na put

Matejčić: Situacija u Lici puno bolja nego jučer

HAK: Na A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom

Od Splita do Zagreba danas vozi i izvanredni vlak

DHMZ: Mjestimice slab snijeg

Situacija u Lici bila je iznimno teška za ekipe tehničkog osoblja cesta, HGSS-a i vatrogasaca. U ekstremnim uvjetima probijali su se do ljudi koji su unatoč upozorenjima vezanima za prognozu krenuli na put. Ilija Marušić iz HGSS-ove Stanice Šibenik rekao je u središnjem Dnevniku da su na toj dionici radile ekipe iz stanica Split, Šibenik i Zadar.

- Prometna policija bila je spremna, učinila je sve što je mogla, no ekstremne vremenske prilike i dio neodgovornih vozača donijeli su probleme, ustvrdio je Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a u središnjem Dnevniku HTV-a. 


Mataija je u emisiji "Otvoreno" rekao kako bi lakše bilo da su se suočili samo sa snijegom jer bi ga se očistilo. No velik je problem, kaže, bio orkanski vjetar. 

- Bio je i snijeg i orkanski vjetar. Da je bilo samo jedno ili drugo, bilo bi mnogo lakše. Da je bio samo snijeg, siguran sam da bi se ceste uspjele očistiti i vozila bi mogla ići iza ralica. Međutim, vjetar je stvarao veliki problem. Takve su vremenske prilike bile da se jednostavno nije moglo bolje napraviti, rekao je Mataija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!