"Ajkule" provode akciju pregleda podmorja Porto baroša

08.08.2023.

17:05

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ove jeseni očekuje se početak radova na izgradnji nove ACI-jeve marine u riječkom Porto barošu. Riječ je o projektu vrijednom više od 50 milijuna eura koji će u potpunosti, s morske strane, promijeniti vizuru Rijeke. No, do početka pravih građevinskih radova potrebne su neke predradnje.

Iz Rijeke se za Regionalni dnevnik HTV-a javila reporterka Ivana Perić.


- Prije samog početka građevinskih radova koji bi trebali početi ove jeseni, pripadnici Specijalne jedinice policije „Ajkule" provode akciju pregleda podmorja.


U akciji koja je počela ovaj tjedan sudjeluje 10-ak pripadnika Specijalne jedinice Ajkule, a pregled podmorja trajat će do petka.


Cilj je utvrditi količinu nagomilanog otpada


Cilj je pregledati podmorje Porto baroša te utvrditi količinu nagomilanog otpada, a s obzirom na to da je riječ o bivšem lučkom prostoru, kako je dosad utvrđeno, na dnu je dosta otpada poput željeza, guma i ostalog materijala.


Inače, riječ je o projektu vrijednom više od 50 milijuna eura, a radovi na izgradnji marine trebali bi trajati dvije godine, izvijestila je.


- U sklopu akcije koja je bila 'More spaja', 17.6. angažirali smo udrugu Specijalne policije Ajkule da nam preroni Porto baroš i vizulano utvrski pozicije najvećih količina smeća kako bi mogli tijekom 9., 10. mjeseca očistiti akvatorij luke Porto baroš, rekao je Anđelko Petrinić, direktor ACI-GITONE d.o.o.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!