11:40 / 03.03.2021.

Autor: Ivica Grudiček/IMS/HTV/HRT

Čačić se ponovno kandidira za župana

Radimir Čačić ponovno za župana

Radimir Čačić ponovno za župana

Foto: Ivica Grudiček / HRT

Aktualni varaždinski župan Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformista, najavio je kandidaturu za novi mandat župana na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.

Pred okupljenim stranačkim vodstvom nabrojio je projekte koje je u posljednje četiri godine u županiji ostvario - od izgradnje i dogradnje škola, sportskih dvorana, obnovu Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, varaždinske Opće bolnice...


Istaknuo je da su od bivše županijske vlasti naslijedili minus od devet milijuna kuna te zaključio kako bivši župan Štromar u osam godina nije napravio ništa.


Istaknuo je da u Županiji nisu propustili ni jedan natječaj i projekt, na sve su aplicirali. Tvrdi da je reducirao broj službenika za više od trećine, ušli su u suficite i povećali plaće što je u Hrvatskoj, kako kaže - nezamislivo. 


Vrlo je važna i naplata potraživanja po JPP-u, što su naplatili, a oprostili zatezne kamate, rekao je. Prioritet će dati europskim investicijama koje u kombinaciji s povoljnim kreditima znače da Županija neće imati financijskih opterećenja. Slogan je Izvrsnost na djelu i ta izvrsnost će se forsirati - zaključio je Čačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!