Centar, Glas i Možemo traže psihološku pomoć za sve učenike

10.05.2023.

12:26

Autor: HRT/IMS/B.B.B.

Izjava Anke Mrak Taritaš u Saboru

Izjava Anke Mrak Taritaš u Saboru

Foto: HTV/IMS / HRT

Nakon masovnog ubojstva u beogradskoj školi i otvaranja teme sigurnosti u hrvatskim školama, svoje su prijedloge iznijeli oporbeni saborski klubovi. Predsjednica Kluba zastupnika Centra i GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u saborsku je proceduru uputila prijedlog kojim traži da se do početka iduće školske godine osigura psihološka pomoć za sve učenike. Klub zastupnika Možemo! traži zajedničku reakciju ministarstava radi prevencije nasilja.


Stranke "Centar" i "Glas" upozorile su na nedovoljnu dostupnost psihološke pomoći učenicima.

- U slučaju naše susjedne zemlje, u Srbiji nasilje je prestravilo učenike i nastavnike, stoga je ovo još jedan pokušaj, ovo nisu veliki zahvati i reforme. Ovdje ne obećajete nekome brda i doline, ali ulaganje u djecu i briga o djeci mora biti odmah i mora biti sada, rekla je zastupnica Anka Mrak Taritaš.


Iz "Možemo!" su pozvali ministarstva da usklađenije djeluju kada je u pitanju nasilje i stanje u školstvu.

- Mi iz kluba "Možemo!" smatramo da je potreban multisektorski pristup kako bi škole učinili mjestima bez nasilja, da bi to bila mjesta na kojima su naša djeca dobro, na kojima su vidljiva i na kojima se osjećaju sigurno. Dakle, tražimo zajednički i energičnu reakciju četriju ministarstava, dodala je zastupnica Ivana Kekin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!