17:22 / 08.03.2021.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Regionalni dnevnik/HRT

Dubrovnik: Prvi put organizirano cijepljenje većeg broja građana

Dubrovnik: Cijepljeno 540 Dubrovčana

Dubrovnik: Cijepljeno 540 Dubrovčana

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Dubrovniku je prvi put organizirano cijepljenje većeg broja građana. U sportskoj dvorani u Gospinom polju tijekom dana je distribuirano nešto više od 500 doza cjepiva. Dubrovčani se ipak nadaju većoj pošiljci cjepiva, s obzirom na to da krajnji jug posljednjih tjedana bilježi najveću stopu rasta broja novozaraženih osoba u državi.

Bez gužve i uz poštovanje epidemioloških mjera, svi koji su se danas došli cijepiti u dubrovačku sportsku dvoranu primili su svoju dozu.

Liječnici obiteljske medicine i medicinske sestre u dvorani su radili u dvije smjene. Ukupno je cijepljeno oko 540 Dubrovčana.

- Ide sve jako dobro, dobra je organizacija, svaka pohvala, rekla je Gordana Benković, medicinska sestra.

Svojevrsna je ovo proba za organizaciju cijepljenja kada počne stizati veća količina cjepiva.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji danas je šest novih slučajeva zaraze od 42 testiranih. Najviše je aktivnih slučajeva u Dubrovniku, Konavlima i Župi dubrovačkoj, gdje je posljednjih dana najlošija epidemiološka situacija u državi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!