Mještani Štinjana zaustavili Salvadorov bager

07.08.2021.

20:21

Autor: Kornelija Benazić/Dnevnik/HRT

Mještani Štinjana zaustavili bager

Mještani Štinjana zaustavili bager

Foto: Dnevnik / HRT

Ivicu Salvadora, tzv. pulskog kralja nekretninskog biznisa, danas su na jednom od mnogobrojnih gradilišta dočekali prosvjednici. Mještani Štinjana, atraktivnog pulskog naselja, ogorčeni su, kako kažu, zbog bespravne gradnje u svojem susjedstvu.

Dvadesetak mještana zaustavilo je Salvadorov bager, kojim je trebao nabrzinu srušiti nelegalno izgrađene temelje i sve to u jeku turističke sezone. Na mjesto događaja stigao je i pulski gradonačelnik. Nezadovoljni mještani upozoravaju da Salvador ne poštuje pravovaljanu građevinsku dozvolu.

- Ova zgrada je trebala biti paralelno ovdje na tlu, jer su u predjelu zgrade trebali biti stupovi, kroz koje se ide na parkirna mjesta, kojih očito neće biti, jer ovo je 6. ili 7. zgrada u Štinjanu i sve su rađene u istom principu – objašnjava Kristina Poduje, mještanka Štinjana.

Građani tvrde da se konobe i neiskorištena potkrovlja pretvaraju u stanove. Time se s četiri, broj stambenih jedinica, mimo projekta, povećava na šest do osam. I nezadovoljni građani i nova gradska vlast sredinom srpnja sve su prijavili građevinskoj inspekciji.

- Čekamo taj nalaz inspekcije. Ovo što se događa je jedna kaubojština, nered koji traje godinama u Puli – kaže Filip Zoričić, gradonačelnik Pule.

Gradonačelnik otišao, investitor došao. Tvrdi da ima sva potrebna rješenja i okreće pilu naopako.

- Kad ja dođem u vaše gdje ste vi gradili i vama pregledam dokumentaciju da vam je kuća po dozvoli, onda možemo razgovarati što je tvoje i što je moje – poručuje Salvador.

Što je legalno, a što nelegalno mora utvrditi građevinska inspekcija. No do završetka ovog priloga iz Grada Pule dobili smo obavijest da će investitor sve radove na spornom zemljištu u Štinjanu obustaviti do 30. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!