Turisti doista imaju razlog za dolazak u Istru

09.08.2021.

08:23

Autor: Kornelija Benazić/Dobro jutro, Hrvatska/P.F./HRT

Rovinj

Rovinj

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Ima li ljepših kampova na našem Jadranu od onih istarskih? Nekada su bili skroman spoj s prirodom. Danas su dio turističkog luksuza. Luksuzno kampiranje u pomerskome kampu pruža i dodatnu mogućnost opuštanja.

- Ovdje nam je idealno. Mogu prakticirati jogu i pilates, objašnjava talijanska turistkinja.

Dobro ide i privatnom smještaju - osobito onom visoke kvalitete. Jedna pomerska vila popunjena je do sredine listopada.

- Najviše gostiju su Austrijanci, Nijemci. Standardno kao i svake godine. Evo sad trenutačno su Nizozemci, rekao je iznajmljivač Claudio Zuccon iz Pomera.

Noćni život u Istri nije kao u vrijeme prije pandemije. No zabave na moru ne nedostaje.

Galerija
Turizam u Istri, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT
Turizam u Istri, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRTTurizam u Istri, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRTTurizam u Istri, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRTTurizam u Istri, Rovinj, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

U najvećem istarskom gradu Puli gužva i na gotovo 40°C u zraku.


- Od kako je koronavirus, prošle godine i ove godine, igra onaj naš stari i najglavniji proizvod sunce i more jer su gužve krenule kada je postalo toplo, rekla je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pula.

Red se čeka na ulazak u amfiteatar.

- Prvi sam put u Hrvatskoj, prvi put u Puli. Stigao sam jučer, rekao je poljski turist.

- Parking vam je lijep, ha,ha. A i amfiteatar svakako, našalio se mađarski turist.

Kad se turisti zasite morske vreve i sparine, osvježenje mogu potražiti u zelenilu središnje Istre i to uz degustaciju istarske malvazije usred supetarskih vinograda. Festivala, kazališnih predstava, koncerata ipak je mnogo manje nego 2019. godine, no ipak više nego lani.

Grožnjan je ostao vjeran jazzu. Ove godine festival Jazz is back privukao je neka slavna imena, još slavnijih roditelja.

Na pitanje je li teško biti sin Phila Collinsa, glazbenik Nicholas Collins rekao je da nije.

- Od tate sam jako puno naučio, dodao je.

Turisti doista imaju razlog zašto doći u Istru. Stoga ne iznenađuje što su Poreč, Medulin i Rovinj već ostvarili milijun noćenja, a gradu Sv. Fume za desetak se dana smiješi ono dvomilijunto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!