Ekipa HRT-a s lovcima na bijeli tartuf

04.09.2021.

21:23

Autor: Klara Dujmović/Dnevnik/IMS/HRT

U lovu na bijeli tartuf

U lovu na bijeli tartuf

Foto: Dnevnik / HRT

S prvim danom rujna dopušteno je sakupljanje bijelog tarufa. Udruga tartufara Istra početak sezone obilježila je osebujnom akcijom. Zainteresirane su posjetitelje vodili u lov na tarufe. S njima je bila i naša pulska ekipa.

Istarski je bijeli tartuf jedinstven u svijetu, pa su naši tarufari pokrenuli njegovu zaštitu. Bijeli se tartufi mogu vaditi od rujna do sredine prosinca. No, ove bi ih godine zbog velike suše i vrućine moglo biti manje. No, zato bi im cijena mogla rasti.

- Cijene su veće nego što su znale biti u ovo doba godine. Za 4 do 5 tisuća kuna otkupljuje se od tartufara, što znači da je u malo prodaji puno više, kaže predsjednik Udruge tartufara Istre Darko Muzica

Bijeli tartuf mami goste iz cijeloga svijeta. Sada su u malim skupinama prateći tarufara mogli doživjeti lov na tartufe. A sve što se danas pronašlo odmah se i pripremilo.

Više u videoprilogu!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!