Richter na facebooku objašnjavao o izboru na mjesto ravnatelja DB-a Srebrnjak i poslao poruku Gradskoj upravi

08.10.2021.

13:14

Autor: Ruža Ištuk/HRT/V.G.

Darko Richter

Darko Richter

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Darko Richter, kojeg je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak izabralo za novog ravnatelja te ustanove, povlači se iz procesa izbora i imenovanja ravnatelja. Na svom facebooku objavio je post od 17 točaka koji se odnosi na postupak njegova izbora i imenovanja te poruka Gradskoj upravi.  

Poručio je za HRT da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća ni ljudima iz Grada, kojima je zahvalio te istaknuo da su bili maksimalno pristojni prema njemu.

Richter je specijalist pedijatrije u mirovini koji je radio na Srebrnjaku i u KBC-u Zagreb, a dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća.

Na svom facebooku Richter je objavio post od 17 točaka koji se tiče njegova izbora i imenovanja na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. 

Izbor Richtera izazvao je reakcije javnosti, ponajprije zbog njegove izjave Glasu koncila o umjetnoj oplodnji. Pritom je rekao da supruga i on nisu htjeli ići na umjetnu oplodnju jer ona na neki način predstavlja silovanje u epruveti pa to "ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli Božji naum".

- Što se tiče bolnice Srebrnjak, danas su se pojavile nove izjave doktora Richtera i on se, s obzirom na situaciju i uteg, povukao iz postupka imenovanja za ravnatelja. Cijelo Upravno vijeće je, s obzirom na situaciju, podnijelo ostavke. U najkraćem mogućem roku ćemo imenovati novo Upravno vijeće, koje će pokrenuti novi natječaj za ravnatelja, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!