Klizišta se pojavila i u Varaždinskoj županiji

19.05.2023.

19:22

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/HRT/A.S.

Klizišta

Klizišta

Foto: HTV / HRT

Štete se zbrajaju i na sjeveru zemlje. Nevrijeme koje je proteklih dana pogodilo Varaždinsku županiju uzrokovalo je u zapadnom dijelu dvadesetak klizišta. Najteže je u rubnoj općini Donja Voća u kojoj je nekoliko zaselaka odsječeno zbog oštećenih cesta. Šteta se procjenjuje na oko dva milijuna eura. Varaždinski župan Stričak naložio je općinama da do utorka popišu štetu, nakon čega će županija proglasiti elementarnu nepogodu.

- Danas smo tijekom jutra prolazili sa stručnim projektantima koji nam predviđaju u narednih mjesec dana i dodatna klizišta ovdje. govorimo o općini čiji je proračun za 2023. upravo 2 milijuna eura, govorimo o općini koja se nalazi pod posebnom državnom skrbi, nećemo moći sanirati bez ministarstva, bez županijske razine, nacionalne, ali i EU fondova to sanirati, rekla je Sanja Kočet, načelnica općine Donja Voća.  


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!