20:06 / 15.04.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Ministarstvo rada i socijalne politike: Tražimo smirivanje tenzija u javnom prostoru

Napad na djelatnike Centra za socijalnu skrb

Napad na djelatnike Centra za socijalnu skrb

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u četvrtak je najoštrije osudilo današnji napad na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Kaštel Kambelovcu te pozvalo na smirivanje tenzija u javnom prostoru.

- Ponovno pozivamo sve na smirivanje tenzija u javnom prostoru i senzibilizaciju uloge i važnosti djelatnika centara za socijalnu skrb, koja je poljuljana nedavnim nemilim događajima u Novoj Gradiški, istaknuli su iz ministarstva.

Poručili su i kako današnji događaj govori koliko važnu i nezamjenjivu, a ponekad i nezavidnu zadaću radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju u želji da zaštite najranjivije članove našega društva.

- Nasilje nikad nije opravdanje stoga je naša zadaća da zaštitimo najizloženije i kaznimo počinitelje, stoji u priopćenju iz Ministarstva rada i socijalne politike.

Tri djelatnika kaštelanskog Centra za socijalnu skrb napadnuta su u četvrtak popodne, a kako se doznaje u splitskoj policiji oni su lakše ozlijeđeni prilikom obavljanja poslova na terenu. Zatražili su liječničku pomoć u Domu zdravlja u Kaštelima, te su im utvrđene lakše ozljede. Napad se dogodio oko 13:30 sati, a privedene su tri osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!