Nevjerojatne snimke iz bolnice u Sisku; dvije pacijentice leže u istom krevetu

19.04.2023.

Zadnja izmjena 19:26

Autor: Marija Milas/Regionalni dnevnik/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Nevjerojatne snimke iz bolnice u Sisku

Nevjerojatne snimke iz bolnice u Sisku

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Društvenim mrežama od jutra se šire nevjerojatne snimke iz bolnice u Sisku. Naime na fotografijama koje su se brzinom munje proširile internetom dvije pacijentice u Sisačkoj bolnici leže u istom krevetu. Autentičnost fotografija za HRT potvrdio je i ravnatelj bolnice. 

Zbog nedostatka prostora


Ravnatelj OB "Ivo Pedišić" Sisak dr.med. Tomislav Dujmenović rekao je kako je 14. travnja ove godine (petak) u Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu u bolnici u Sisku bilo preko šezdeset pacijenata. Od toga veliki je broj bio teških pacijenata, čije je stanje zahtijevalo pregled, dijagnostičku obradu i hospitalizaciju.

- U isto vrijeme u roku od sat vremena, došla su tri, vrlo teška pacijenta, čije je stanje zahtijevalo reanimaciju, stavljanje na respirator i stavljanje u hitne boksove, dodao je ravnatelj.

Zbog nedostatka prostora, dvije ženske osobe stavljene su u na isti ležaj. To je trajalo kratko, dok se nije našao adekvatan prostor.

Ravnatelj iskazao žaljenje 


Poznato je kako zbog obnove nekoliko paviljona oštećenih u potresu sisačka bolnica ima problem s prostorom i brojem raspoloživih kreveta.

- Naš primarni cilj je zaštita zdravlja i života naših pacijenata i ovim putem iskazujem žaljenje ako je ovo bila neugodna situacija za pacijente, ali u tom trenutku je bila neizbježna kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji, dodao je ravnatelj.

Nakon tog događaja, kako kaže dr. Dujmenović, ostvaren je dogovor sa susjednim bolnicama da u slučaju gužve na OHBP vozila hitne pomoći pacijente odmah voze u Zagreb ili druge najbliže susjedne bolnice.  

Hrvatske udruge pacijenata: Ovo je presedan


U udruzi pacijenata šokirani su navedenim slučajem.


- Svega smo se nagledali, ali ovo je zaista presedan onoga što smo mogli vidjeti. Tim više što se ugrozila sigurnost pacijenata prije svega, higijenski uvjeti. A znamo da je COVID još uvijek među nama. Prema tome stavlja se pacijenta da se riskira, da dobije još neku drugu bolest, poručila je predsjednica Hrvatske udruge pacijenata dr.sc. Jasna Karačić.

Na teško stanje u hitnoj pomoći već dulje upozoravaju i djelatnici, no čini se da lakše nije ni na hitnom prijemu u bolnicama. A u fokusu zdravstvene reforme, ponavlja ministar, trebao bi biti upravo pacijent. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!