22:30 / 06.03.2021.

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevnik/IMS/HRT

Obnova Petrinje glavna predizborna tema

Akcija "Reci mi da ostanem"

Akcija "Reci mi da ostanem"

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Obnova Petrinje postala jedna od glavnih predizbornih političkih tema.

Dio nezadovoljnih građana potpisivalo je peticiju inicijative "Petrinjsko proljeće", nisu zadovoljni dinamikom obnove, niti načinom komuniciranja. Smatraju da bi građanima trebalo biti jasno dano do znanja koliko je građevinskog materijala stiglo kroz donacije, tko na njega ima pravo, u kojoj količini i kako se do njega može doći, izvijestila je iz Petrinje za središnji Dnevnik Nikolina Ćosić

Građani za to optužuju gradonačelnika Darinka Dumbovića, on odgovornima smatra nacionalni Stožer civilne zaštite te je kao koordinatoricu sporne donacije građevinskog materijala prozvao Mostovu koordinatoricu za Sisačko-moslavačku županiju Lucu Gašpar Šako koja je rekla da o tome nema informacija i da to smatra njegovim načinom za ubiranje političkih bodova.

Gašpar Šako je podržala današnju inicijativu, kao i Magdalena Komes, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje koja je kritizirala rad Gradskog stožera i vlasti te naglasila da bi situacija bila puno gora da u sve nije uključen nacionalni Stožer Civile zaštite. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!