Osobe s invaliditetom kreirale youtube kanal "LOM TV"

13:01 / 03.12.2021.

Autor: Višnja Ružojčić/Dnevnik/IMS/HRT

Loco Moto udruga kreirala "youtube" kanala "LOM TV"

Loco Moto udruga kreirala "youtube" kanala "LOM TV"

Foto: HRT / HTV

Borba osoba s invaliditetom za ravnopravnost i uključivanje u društvo još traje. U slavonskobrodskoj udruzi Loco Moto zato su barijere odlučili lomiti putem vlastite - LOM televizije.


Oni žele graditi društvo jednakih mogućnosti i biti vidljivi pa su kreirali svoj „youtube kanal" i nazvali ga LOM TV. Željeli su pokazati i da su im barijere i dalje veliki problem - i arhitektonske i mentalne.

Ivana Smolčić Jerković, voditeljica projekta LOM TV iz Udruge "Loco-Moto" istaknula je da je to još jedan dodatan način da ukažu na probleme s kojima se susreću. 

- Možda društvene mreže postignu nešto što mi svih ovih godina nismo, izjavila je Gordana Mišković, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom "Loco-Moto" iz Slavonskog Broda. 

Zato su u sklopu projekta "Udruga je naš dom" kupili opremu za snimanje i krenuli na edukaciju Karlo je zadužen za intervjue. Karlo je zadužen za intervjue. U emisiji pod nazivom „karlaonica" s gostima će razgovarati o problemima osoba s invaliditetom. Kazao je da još mora učiti o novinarskom poslu, ali omiljenog novinara već ima. 

- Aleksandar Stanković u „Nedjeljom u 2”, zato što on isto pravi intervjue, kazao je Karlo. 

Iako se programska shema LOM TV-a još slaže - što god izađe iz kreativne radionice ove sjajne ekipe zasigurno ruši predrasude i lomi barijere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!