12:50 / 28.03.2021.

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Pokloni i Crveni nosovi za djecu Banovine

Pokloni i Crveni nosovi za djecu Banovine

Pokloni i Crveni nosovi za djecu Banovine

Foto: Dnevnik / HRT

Na Banovini Hrvatski Crveni križ dijeli uskrsne darove djeci, i to u Petrinji, Glini, Sisku, te u Dječjem selu Lekenik.

Otprilike 300 darova pripremljeno je za djecu koja žive na potresom pogođenom području, zahvaljujući donacijama.

U paketima se nalaze romobil, lopte te slatkiši. Podjela paketa je započela i u Glini, a razveselila je oko 80 mališana.

Jutros oko 10 sati isto takve pakete članovi Hrvatskog crvenog križa podijelili su i u Petrinji u kontejnerskom naselju za svu djecu Petrinje, budući da su sva ta djeca su prošla kroz mnogo u posljednjih nekoliko mjeseci.

Uz darove, djecu su razveselili i Crveni nosovi. Sve ovo je dio psihosocijalne pomoći koju Crveni križ i dalje pruža na ovom području, a paketi će se podijeliti i u Sisku u poslijepodnevnim satima.

- Znamo da je doba blagdana uvijek ono koje pobudi u nama najljepše osjećaje, ali i tjeskobu pa kako bi izbjegli da se bilo tko osjeća loše pred Uskrs, Hrvatski Crveni križ je organizirao ovu akciju podjele darova koje smo prikupili od naših donatora kojima ovom prilikom zahvaljujem, rekao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!