Projekt Terme Bjelovar sve je bliže realizaciji

24.11.2021.

17:05

Autor: Sani Lukić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Projekt budućih Termi Bjelovar

Projekt budućih Termi Bjelovar

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Bjelovarsko gradsko vijeće jednoglasno je podržalo glavni projekt budućih Termi Bjelovar vrijednih 250 milijuna kuna koje grad kandidira za Nacionalni program oporavka i otpornosti. Termalna rivijera trebala bi se graditi na izvorima u bjelovarskom predgrađu Velikom Korenovu, s temperaturom vode od 32 stupnja.


Riječ je o kompleksu zatvorenih i unutarnjih bazena s olimpijskim bazenom nadomak Bjelovaru. Prema projektima privukao bi oko 250 tisuća gostiju na godinu, a građevinska dozvola očekuje se za mjesec i pol. 

- Mi prvi put nemamo bajku. Nemamo samo projekt koji će završiti u mojoj ladici za 5 godina nego imamo projekt za koji postoji ozbiljan izvor financiranja, rekao je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

Izgradnjom termi Hrvatska bi dobila treći bazen koji ispunjavanja uvjete za međunarodna natjecanja pa ga podržavaju i Hrvatski plivački i vaterpolski savezi.

- Izgradnjom ovog bazena Hrvatski plivački savez dobiva u Hrvatskoj destinaciju gdje možemo pripremati sve nacionalne selekcije hrvatske plivačke reprezentacije. To nam je izuzetno važno jer mi smo do sada išli u Tursku, Bugarsku, rekla je Ivana Jerković, glavna tajnica Hrvatskog plivačkog saveza.

I oporba je podržala projekt, no pozivaju na oprez kada je riječ o financiranju i održavanju.

- Da nam se ne bi dogodilo ono što vidimo u okolici,primjerice Daruvar koji je otvorio trgovačko društvo isto tako pa znamo da sada upumpavaju novce, rekla je Danijela Hajdinjak Prihić, bjelovarska vijećnica stranke Centar.

- Ja mislim bazen treba, ali on nosi samo 3%, dakle 97% prihoda mora doći odnekud. Čisto da znamo o čemu pričamo, koji su okviri u kojima jesmo. Vjerujem da će se ishoditi što je moguće veći postotak financiranja, rekao je Damir Bajs, vijećnik NL Damir Bajs.

- Mi očekujemo da ćemo na 250 milijuna kuna dobiti barem 60% učešća, dakle to je onda sasvim neka druga priča, rekao je Hrebak.

U gradu vjeruju da će Vlada odobriti Bjelovarske terme jer je riječ o kvalitetnom projektu koji zadovoljava sve uvjete iz programa oporavka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!