Hrvoj-Šipek upoznala premijera s okolnostima razrješenja ravnateljice USKOK-a

20.04.2023.

17:52

Autor: HRT/IMS

Sastanak predsjednika Vlade i Glavne državne odvjetnice

Sastanak predsjednika Vlade i Glavne državne odvjetnice

Foto: VLADA RH / vlada.gov.hr

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima glavnu državnu odvjetnicu Republike Hrvatske Zlatu Hrvoj-Šipek koja ga je upoznala s okolnostima razrješenja ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić.

Glavna državna odvjetnica upoznala je predsjednika Vlade s okolnostima razrješenja ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić, što je sadržano i u izvješću koje je zaprimio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, priopćila je Vladina služba za odnose s javnošću.

Hrvoj-Šipek također je informirala premjera o odluci kojom je Željku Mostečak, zamjenicu glavne državne odvjetnice, ovlastila za obnašanje dužnosti ravnateljice USKOK-a.

Predsjednik Vlade ponovio je podršku samostalnom i neovisnom radu Državnog odvjetništva u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminaliteta.

U tom kontekstu, razgovarali su i o daljnjim aktivnostima Vlade i Ministarstva pravosuđa i uprave u pogledu unaprjeđenja kapaciteta i uvjeta rada Državnog odvjetništva, kao i materijalnih prava pravosudnih dužnosnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!