Hrvati u Zambiji: Nema datuma ročišta na visokom sudu

01.03.2023.

19:55

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Iva Vukadin/E.P.C.

Nije određen datum ročišta u Ndoli

Nije određen datum ročišta u Ndoli

Foto: HTV / HRT

Danas je u zambijskom gradu Ndoli trebalo biti održano ročište za osmero hrvatskih državljana uhićenih početkom prosinca, no ono je odgođeno jer je slučaj prebačen s nižeg na visoki sud. Hrvatski državljani i njihov odvjetnik pojavili su se danas ponovno na sudu u Ndoli kako bi dobili službenu potvrdu da se suđenje nastavlja na visokom sudu.


- Slučaj vezan uz moje klijente prebačen je na visoki sud. Danas je bilo riječi o prebacivanju njihova slučaja. Visoki sud nam još nije definirao datum novog ročišta, izjavio je odvjetnik Kevin Silwimba.


Slučaj je na konferenciji za novinare komentirao i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, rekavši da nema novih detalja, ali da mjerodavni rade sve da kako bi se četvero djece, koja sada imaju hrvatsko državljanstvo, zaštitilo i dovela u Hrvatsku.


- U kontaktu smo sa zambijskim vlastima, dakle želimo vidjeti što će biti sa četvero djece, hrvatskih građana, rekao je Piletić novinarima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!