12:13 / 23.01.2022.

Autor: Ruža Ištuk/ HTV/ IMS

U Zagrebu se na PCR testiranje čeka i do 7 dana, no neki ne dolaze na dogovoreni termin

Testiranje PCR-om: Veliki broj građana ne dolazi na zakazani termin

Testiranje PCR-om: Veliki broj građana ne dolazi na zakazani termin

Foto: Dnevnik HTV-a / IMS

Prema još neslužbenim podacima, danas imamo 9276 novih slučajeva zaraze koronavirusom. PCR testiranjem utvrđeno je 7095 novozaraženih, a udio pozitivnih među testiranima gotovo je 50%. Brzim antigenskim testom potvrđen je još 2181 pozitivan među 8700 testiranih. 

Ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" za podnevni Dnevnik HTV-a javila se Ruža Ištuk. U Zagrebu se i dalje dugo čeka PCR testiranje, neki i do 7 dana, ali unatoč tomu na punktu kažu da veliki broj građana ne dolazi na dogovorene termine, tako ih je u posljednjih sedam dana bilo od 200 do 250.

Na punktu kažu da je to veliki problem i upozoravaju na neodgovornost, možda i sebičnost dijela građana. Ako nećete doći na dogovoreni termin, potrebno ga je otkazati kako bi drugi došli na red.

U Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" danas neprestano stižu automobili, ljudi se testiraju, u samo tri sata testirano je 500 građana.

U Gradu Zagrebu je, baš kao i u cijeloj zemlji, posljednjih dana među testiranima više od 50% pozitivnih. Danas je taj broj malo manji, no jasno je da se omikron brzo širi i da je oprez potreban.

U pojedinim zagrebačkim ljekarnama vlada nestašica kućnih testova na koronavirus, kažu da ih dnevno prodaju i do 150.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!