Thalassotherapija Opatija je postala sekundarni COVID centar

21.04.2021.

07:56

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Thalassotherapija Opatija je postala sekundarni COVID centar

Thalassotherapija Opatija je postala sekundarni COVID centar

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

"U trenutku kada je KBC Rijeka prešao 200 bolesnika u svojim krevetima, otvorila se Thalassotherapija Opatija koja je ponudila 35 postelja za takve bolesnike, rekao je dr. med. Viktor Peršić i za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska govorio je o ulozi Thalassotherapije i stanju u Primorsko-goranskoj županiji.

Primorsko-goranska županija ima jedne od najstrožih mjera u Hrvatskoj. O tome koliko su one pomogle suzbijanju epidemije i kakva je trenutna situacija priča dr. med. Viktor Peršić.

Thalassotherapia u Opatiji je prije dva tjedna postala sekundarni Covid centar. Naime, zbog pritiska na riječki KBC, ondje na liječenje odlaze pacijenti kojima je i nakon 15 dana provedenih u bolnici i dalje potreban nastavak liječenja. Trenutačno je ondje zbrinuto 28 pacijenata koji se liječe od Covida.

Situacija u Primorsko-goranskoj županiji i dalje i dalje nije najbolja. Jučer je 277 novih zaraza koronavirusom.

Ono što još više brine je broj pacijenata koje trebaju bolničko liječenje, koji se konstantno povećava. Jučer ih je u riječkom KBC-u bilo 210.

Kako bi se rasteretio bolnički sustav u pomoć je priskočila Thalassotherapia kao sekundarni covid centar.

- Ovo je već četrnaesti dan od kada smo otvorili covid centar. U trenutku kada je KBC prešao 200 bolesnika u svojim krevetima, otvorila se Thalassotherapia Opatija koja je ponudila 35 postelja za takve bolesnike, rekao je dr. med. Viktor Peršić.

- Dolaze nam bolesnici koji ulaze u neinfektivnu fazu kako bi naše prioritetne skupine bolesnika na preostalih 210 kreveta mogli nesmetano i na siguran način mogli primati naše usluge, dodao je.

Kaže kako je do sada kroz Thalassotherapiju prošlo oko 70 pacijenata, a da u ovom trenutku skrbe o 26 pacijenata.

- Uglavnom se radi o srednje teškim bolesnicima koji su u prosjeku ovdje oko četiri dana, iako se neki od njih premještaju na druge odjele u našoj bolnici, neki traže intenzivnu skrb, a nekima liječimo komorbiditete, objasnio je dr. Peršić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!