U redu za hranu jer drugog izbora nemaju

26.05.2021.

23:18

Autor: Marija Matoš/Dnevnik 3/P.F./HRT

Rijeka ljubavi skrbi o siromašnima

Rijeka ljubavi skrbi o siromašnima

Foto: Dnevnik / HRT

Osječka humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" obilježava 10 godina postojanja. Jedna je od najvećih humanitarnih udruga u Hrvatskoj koja skrbi o 1000 obitelji, odnosno 3500 siromašnih s područja Osijeka.

U redu za hranu ljudi stoje jer drugog izbora nemaju.

- Jako mala mirovina, ne možeš živjeti od 1100 kn i prisiljena sam dolaziti, objašnjava Irma Mijatović iz Višnjevca.

- Zbog bolesti sam nezaposlena, samohrana sam majka troje školske djece, živim od socijalne pomoći, jednostavno ne mogu, kaže Sanela Pešo iz Osijeka.

Bez pomoći udruge ne može 1000 obitelji u kojima je čak 600 djece. Zbog njih je prije 10 godina ova žena pokrenula val dobrote.

- Deset  godina radosti, bilo je puno suza i tuge jer sva nesreća i bol korisnika slijeva se u Rijeku ljubavi. Mogla bih roman napisati, istaknula je Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge "Rijeka ljubavi" iz Osijeka.

Uz pomoć volontera i donatora nahranili su i opremili brojne u potrebi.

- Osjećam se prekrasno, iako sam bolesna i sve, ali mislim da je sve ovo vrijedno, smatra Biserka Tomeš, volonterka "Rijeke ljubavi".

- Mogu samo reći da sam šokirana i ponosna koliko je naš narod suosjećajan i koliko gaji empatije prema siromašnima, naglasila je Čučak.

Svi koji su i danas u udrugu došli po svoj paket života, a djeca po rabljene igračke, neizmjerno su zahvalni.

- Znate što ja mislim? Da nema te "Rijeke ljubavi" i gospođe Štefice i donatora i volontera, mi bi bili gladni, išli bi po ulicama prositi, uvjerena je Nedeljka Marković iz Tenje.

Iz Rijeke ljubavi mole donatore da opet pomognu jer nemaju dovoljno za sve. Potrebno je napuniti još 200 kutija s hranom i higijenskim potrepštinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!