"Sv. Agata - Glina" organizirala je skup podrške ženama oboljelim od raka dojke

12:36 / 19.06.2022.

Autor: Iva Vukadin/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

"Tragedije nas zbližuju i osnažuju"

"Tragedije nas zbližuju i osnažuju"

Foto: Dnevnik / HRT

Udruga za pomoć ženama oboljelim od raka dojke "Sv. Agata - Glina" organizirala je događaj "Tragedije nas zbližuju i osnažuju". U Viduševcu - pokraj Gline, tim povodom služena je sveta misa, nakon koje se održava - skup. HRT-ova novinarka Iva Vukadin kazala je u podnevnom Dnevniku kako će na druženju svi okupljeni razmjenjivati svoja iskustva vezana za pandemiju i potres, ali i ostale probleme koji tište stanovnike ovog područja, ali i cijele zemlje. 

Naime, udruga Sv. Agata iz Gline za žene oboljele od raka dojke odmah nakon potresa primila je brojne donacije. Udruga je upravo zato organizirala ovaj događaj kako bi se svima njima zahvalili, ali isto tako kako bi nastavili svoju suradnju.

Suradnju bi htjeli nastaviti u području unaprjeđenja kvalitete liječenja onkoloških pacijenata u Hrvatskoj i danas će o tome biti riječ. 

Udruga želi biti na neki način posrednik između građana i institucija. Žele ukazati na probleme s kojima se pacijenti svakodnevno susreću, ali žele i ponuditi rješenja za te probleme.

Na misi su se okupili brojni gosti, među njima su i liječnica iz Padove Nela Sršen, kao i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Liječnica Nela Sršen poručila je kako onkološki bolesnici ne mogu dugo vremena čekati na preglede i na operacije, stoga je pandemija donijela veliki postotak smrtnosti među tim pacijentima.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved naglasio je kako Udruga "Sv. Agata" pruža pomoć žena oboljelim od karcinoma, te da svi trebaju podržati takve akcije.  


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!