20:39 / 21.03.2021.

Autor: Ante Kolanović/T.V./Dnevnik/HRT

Utrka za gradonačelnika Zadra

Zadar

Zadar

Foto: HTV / HRT

Za vlast u gradu Zadru borit će se, prema svemu sudeći, šest kandidata, iako lista - nepuna dva mjeseca prije lokalnih izbora - nije zaključena. Među kandidatima ima potpuno novih imena, ali i onih koji se u izbornoj utrci svojim imenom neće ni koristiti. 

S koje god strane pogledali, pretkampanja u Zadru već je počela. Sadašnji gradonačelnik Branko Dukić želi još četiri godine za HDZ i sebe.

- U ovom gradu se ulaže trenutno milijardu i pol kuna što dovoljno govori da grad ide naprijed. Naravno i stabilan gradski proračun, ističe Dukić.

Infrastruktura, nova parkirališna mjesta, zelene površine, sportska infrastruktura, završiti proces odvodnje i kanalizacije, zatvoriti odlagalište iznad Dikla, dovesti linearni akcelerator u zadarsku bolnicu, to su ciljevi.

Nestranački Marko Vučetić, profesor filozofije iza kojeg stoji koalicija pet stranaka predvođena SDP-om, iduća će se dva mjeseca baviti time kako se nametnuti takozvanim "ničijim biračima".

- Tko se bori za gradonačelničku funkciju smatrajući da ga je ta funkcija uzvisila on se nalazi na samom antroploškom dnu, a to dno je za razvoj grada Zadra opasno, poručio je Večetić.

Zadrom želi upravljati prema načelu upravne znanosti, a ne u skladu s hrvatskom političkom praksom.

Novo ime i novi liječnik na političkoj karti Zadra je Denis Bruketa. Neopterećen je, kaže, političkom doktrinom, važni su mu samo građani.

- Grad Zadar ima potencijale da omogući besplatno parkiranje svim svojim građanima, da omogući besplatno vodu, za početak sam predložio dva kubika, da to bude socijalni dio, poručio je Bruketa.

Osnivaju stranku Za Zadar koja još nije završila proces registracije.

Najosebujniji kandidat svakako je Eni Meštrović koji će se kandidirati pod pseudonimom Ričard. Tako objavljuje i videa na društvenim mrežama, a neki su pregledani i po dva milijuna puta. Kaže da želi vratiti dušu gradu.

Neslužbeno, kandidat MOST-a bit će dr. Rade Škarica, kojemu je sudjelovati u ovom predstavljanju bilo prerano.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!