Zastupnica SDP-a u financijskom skandalu

06.07.2021.

20:55

Autor: Višnja Ružojčić/Davor Kustor/Dnevnik/P.F./HRT

Marina Opačak Bilić

Marina Opačak Bilić

Foto: Dnevnik / HRT

Saborska zastupnica SDP-a Marina Opačak Bilić našla se u središtu skandala zbog sumnje na milijunsku prijevaru s kojom se povezuje njezina obiteljska tvrtka Feliks, na čijem je čelu bila prije izbora u Sabor. Riječ je o tvrtki koja je bila i najveći donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića. 

Marina Opačak Bilić danas nije bila dostupna za izjave. Optužbe da je kao direktorica obiteljske tvrtke u travnju prošle godine potpisala fiktivnu prodaju pet radnih strojeva vrijednosti pet i pol milijuna kuna tvrtki Brod iz Podcrkavlja na Facebooku je nazvala je podmetanjem poduzetnika Željka Garića.

Iz objave na Facebooku: "Željka Garića sam već ranije privatno tužila za javne napade i iznošenje neistina, za uvrede te grubo narušavanje časti i ugleda, a niti institucije koje je redovno slao u tvrtku u kojoj sam radila nisu pronašle ništa sporno oko spomenutih računa... "

A on tvrdi da je riječ o prijevari. U priči koja je, kaže, osmišljena da bi se Feliks regulacija u predstečajnoj nagodbi koja je provedena nad tvrtkom Brod pojavila kao glavni vjerovnik i sam je oštećen.

- Je li moguće da direktor izda zadužnice 5,5 milijuna kuna na blokiranom računu? Ti strojevi nikad nisu bili na gradilištu. Oni su jednom njih dovezli zato što policija tamo dolazila i tražila. Dovezli i odvezli isti moment. Ti svi strojevi su u Šumetlici na kamenolomu, tvrdi Željko Garić, poduzetnik iz Slavonskog Broda.

Tim je strojevima na gradilištu odrađen golem posao i spasili su nas, poručuju iz tvrtke Brod. Cijelim se slučajem nakon Garićeve prijave bavi i Državno odvjetništvo.

S Trgovačkog suda koji je vodio postupak predstečajne nagodbe nad tvrtkom Brod iz Podcrkavlja poduzetnika Garića pozvali su da osnovanost tvrdnje o fiktivnoj kupoprodaji dokazuje u parničnom postupku kojeg je pokrenuo.

Sud se nije upuštao u ispitivanje vjerodostojnosti računa temeljem kojih je predstečajni dužnik kupio radne strojeve od trgovačkog društva FELIKS REGULACIJA d.o.o. niti je to mogao učiniti, niti mu je to bio zadatak.

Trgovački sud u Osijeku, stalna služba u Slavonskom Brodu

Obiteljska tvrtka Feliks regulacija sa 150.000 kuna bila je najveći donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića 2019. Dio obitelji dugogodišnji su članovi SDP-a. Nakon posljednjih medijskih napisa stranačka sudbina zastupnice Opačak Bilić neizvjesna je.

SDP će, poručuje predsjednik Peđa Grbin, o tome odlučiti nakon što detaljno ispitaju ozbiljne optužbe na njezin račun.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!