Gredelj napokon izlazi iz stečaja

07.09.2021.

22:49

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Zvjezdana Heina/E.P.C.

U Gredeljevom pogonu

U Gredeljevom pogonu

Foto: Dnevnik/HTV / HRT

Slovačka tvrtka Tatravagonka uplatila je 45 milijuna eura kako bi zagrebačka tvornica željezničkih vozila Gredelj napokon, nakon devet godina, izašla iz stečaja. Po visini tražbina i broju vjerovnika, kojih je više od dvije tisuće, to je jedan od najvećih i najdugotrajnijih stečajnih postupaka u Hrvatskoj.

Strateški ulagač, tvrtka Tatravagonka, koja ima čak 12 tisuća zaposlenih, u Gredelju je pokrenula proizvodnju 200 teretnih vagona i zaposlila nove radnike kako bi se obavili ugovoreni poslovi.


- Do kraja tjedna svi će vjerovnici biti namireni u skladu sa stečajnim planom. Do sada smo radili 80 posto za domaće tržište, to je bilo HŽ-ovo održavanje lokomotiva i vagona a sada je u zadnjih dva mjeseca počeo rasti udio izvoza i nadam se da kada bi došlo do pola-pola bilo bi to lijepo, izjavio je stečajni upravitelj Gredelja Tomislav Đuričin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!