Weber: Organizacijska i fiskalna reforma omogućit će ubrzanje rasta standarda

12.04.2023.

13:20

Autor: HRT

Hrvatska je počela pregovore o pristupanju Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj, što je povijesna prilika za zemlju nakon pristupanja Schengenu i eurozoni, istaknuto je na skupu Hrvatske udruge poslodavaca "HUP horizonti".

Članstvo u OECD-u potvrda je da država poštuje najviše globalne standarde, načela transparentne tržišne ekonomije i da s drugim članicama dijeli glavni cilj - održiv gospodarski rast.

- Nakon svih ovih velikih vanjskopolitičkih uspjeha na nama je trenutak da uredimo svoju kuću i da provedemo organizacijske i fiskalne reforme koje će omogućiti ubrzanje rasta standarda i realizaciju cilja svih nas, a to je bogata i uspješna Hrvatska, kazala je Irena Weber, glavna direktorica HUP-a.

OECD je međunarodna organizacija koja okuplja zemlje u svrhu stimuliranja ekonomije, povećanja protoka roba i dobara te raspolaže proračunom od 338,3 milijuna dolara (2023). Osnovana je 1948. godine, a trenutačno je na dužnosti glavnog tajnika Mathias Cormann.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!