U zadarskoj Zračnoj luci počela ljetna sezona letenja, najave zasad dobre

29.03.2022.

07:00

Autor: Kristina Tartaro/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

U zadarskoj Zračnoj luci počela ljetna sezona letenja

U zadarskoj Zračnoj luci počela ljetna sezona letenja

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Slijetanjem Ryanairovih zrakoplova u zadarskoj Zračnoj luci počela je ljetna sezona letenja. Najave su zasad dobre, otkazivanja linija nema unatoč ratu u Ukrajini pa se u Zračnoj luci Zadar nadaju dobroj sezoni.

Pun avion sletio je iz nizozemskog Eindhovena. Većina putnika željna odmora i lijepog vremena. Uz turiste ljetni su red letenja jedva dočekali i oni na privremenome radu.

Irski avioprijevoznik krenuo je s 20 linija, odnosno odredišta. U svibnju i lipnju uvodi dodatne, čak 14 novih. Ukupno će u sezoni Zadar povezati s 44 europska grada. Zadar će biti i Ryanairova ljetna baza. Dodatne linije uvode i ostali avioprijevoznici, a ima i novih.

- Nova kompanija je Flyair s linijom za Oslo i TUI s linijama za Bruxelles te Liebeker s linijama za istoimeni njemački grad, rekao je Nikola Barać, Odnosi s javnošću Zračne luke Zadar.

Rat u Ukrajini dijelom je utjecao na promet.

- Punjenja su nešto slabija od očekivanog, ali ona su i dalje odlična. Mi smo prije ove krize u planu imali obaranje onog pred COVID prometa iz 2019. Planirali smo više od milijun putnika. Nadamo se da će to biti više od onih 800 tisuća prije COVID-a i 2019., istaknuo je Barać.

Unatoč krizi u zadarskoj zračnoj luci zasad nisu podizali cijene svojih usluga. Trenutačno nema najava da će to učiniti avioprijevoznici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!