Brojne reakcije na dopis Sanje Musić Milanović ravnateljici zagrebačke Klasične gimnazije

05.07.2022.

19:29

Autor: Matea Dominiković/Dnevnik/HRT

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Dopis Sanje Musić Milanović ravnateljici škole njezina sina izazvao je i brojne političke reakcije, a predsjednik Milanović oštro je napao Jutarnji list i Hanza Mediju.


Nakon gala večere, gala skandal. Predsjednik tvrdi da za njega nije znao. On ne bi postupio poput supruge, ni sinu ni njemu, kaže, petica ne znači ništa. Pa ipak, kada ocjenjuje rad medija, tu zadrške nema.

- Po meni je to puno manje bitno od načina na koji je to kriminalna organizacija Handžer media pripremila, netko tko očito nije bio odličan učenik jer tamo su propalice. Jučer popodne, to je sve zabilježeno, moju ženu, ne znam odakle joj broj telefona, zove Ana Hanžeković, vlasnica te poslovnom prevarom stečene firme. Ana Hanžeković ju zove. Inače bih je prijavio SOI radi uznemiravanja, ovako je samo blokirana, da dobrohotno kaže mojoj ženi, znaš sprema se članak, bilo bi dobro da odgovoriš, što je klasična lopovska navlakuša, rekao je predsjednik RH Zoran Milanović.

Uz salvu neutemeljenih uvreda koje je izrekao na račun svih novinara, nije mu bilo strano izreći čistu laž, odgovaraju iz Jutarnjeg lista. Prva dama Anu Hanžeković nazvala je prva nakon što se nije javila na poziv, e-mail pa i poruku novinara koji je radio priču, dodaju.

- Gospođa Sanja Musić Milanović je u tom prvom razgovoru tražila da se tekst ne objavi i nakon toga je gospođa Hanžeković rekla da ona na to ne može utjecati i da je moli da odgovori na upit novinara kako bi imali kompletnu priču, ustvrdio je Goran Penić, novinar Jutarnjeg lista.

Predsjednik ni u ovoj situaciji nije propustio dotaknuti se HDZ-a i ministara.

- To ti je kad si odličan učenik. Ako padaš, kradeš, ponavljaš, postaneš ministar. Ako si iz prave bande. Kako je doktorirao ovaj glupi Bane, neka te stvari preispitaju, poručio je Milanović.

Predsjednik Vlade vrlo se kratko osvrnuo na cijelu situaciju kazavši da je propustio komentirati i dosadašnje situacije vezane uz Milanovićevu obitelj te da će to tako i ostati.

- Za razliku od njega koji bezočno vrijeđa ne samo mene već i članove Vlade, moju obitelj, majku, pokojnoga oca, mene osobno na način koji je snizio političku kulturu, ja ne želim niti ću komentirati njegovu obitelj u bilo kojem smislu. Imam tu liniju, kratko je rekao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Dio oporbe danas se vodio onom starom nismo pročitali tekst, nismo se time bavili. Ipak, Sandra Benčić, Klub zastupnika Možemo, tvrdi da ona to, u situaciji u kojoj jest, ne bi učinila jer nije primjereno.

- Nije gospođa Milanović jedina koja piše i radi pritisak na ravnatelje ili nastavnike za ocjene svoje djece, kaže Benčić.

I dok Siniša Hajdaš-Dončić, Klub zastupnika SDP-a, smatra kako tu zapravo nema ničega lošeg jer, kaže, mame imaju poseban senzibilitet za mušku djecu, Nikola Grmoja, Klub zastupnika MOST-a , kao bivši profesor, poručuje da nikada ne bi podlegao pritisku čak ni da ga zove prva dama.

- Najveću je štetu napravila predsjedniku, svojoj obitelji i svom djetetu i mislim da se i ona kaje sada zbog toga, smatra Grmoja. 

Sustav je truo, vrijeme je za ozbiljnu reformu školstva, čuje se iz svih redova opozicije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!