Ćorić: Hrvatska sigurno ne živi najlošije u EU, odmah nakon Bugarske

25.06.2021.

06:51

Autor: V.G./Hrvatski radio/HRT/IMS

Tomislav Ćorić

Tomislav Ćorić

Foto: U mreži Prvog / Hrvatski radio

Prema posljednjem izvješću Eurostata, Hrvatska je već godinama među najsiromašnijim članicama Unije, a od nas je lošija jedino Bugarska. No ako je suditi prema izjavi Međunarodnog monetarnog fonda, pred Hrvatskom je svijetla budućnost. 

Može li nacionalni plan oporavka i otpornosti podići gospodarstvo i standard građana, raspravljali su gosti i ministar Tomislav Ćorić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog".

- Moramo prestati naricati nad nekim pokazatlejima koji se s vremenom na vrijeme inauguriraju u hrvatskoj javnosti. Hrvatska sigurno ne živi najlošije u EU, odmah iza Bugarske. Ukoliko pogledate prosječnu neto plaću u Hrvatskoj, ona je daleko iznad te pozicije o kojoj govorimo. Hrvatska će živjeti bolje ukoliko svi naši dionici, pozicija i opozicija, a tu mislim i na sve ekonomske subjekte, shvate da je dugoračan ekonomski razvoj i održiv po višim stopama u Hrvatskoj moguć jedino ako forsiramo ulaganje u novu tehnologije i prerađivačku industriju, rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!