HDZ prozvao Tomaševića zbog imenovanja Upravnog vijeće DB Srebrnjak

11.07.2021.

20:06

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo

Nakon što je nova zagrebačka gradska uprava na čelu s Tomislavom Tomaševićem imenovala novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak - ponovno se našla na udaru kritika. Naime, među četiri imenovana člana Upravnog vijeća je i Tomislav Lauc, jedan od donatora gradonačelničke kampanje Tomislava Tomaševića. Izazvalo je to reakciju u redovima HDZ-a, a evo što je o tome istaknuo Tomaševićev bivši protukandidat Davor Filipović. 

- Ni pokojni gospodin Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević. Netransparentnost, kršenje zakona i nepotizam su, nažalost, postali svakodnevica gospodina Tomaševića, a nakon tri afere u samo mjesec dana, svima je razvidno kako nema razlike u načinu upravljanja gradom između pokojnog gospodina Bandića i gospodina Tomaševića, poručio je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davor Filipović iz HDZ-a.

Tomislav Lauc poručuje da je donirao kampanju Tomislava Tomaševića jer vjeruje u program koji je predstavio. Iz zagrebačke Gradske uprave odgovaraju da su se prilikom imenovanja - vodili isključivo javnim interesom.

- Nova gradska uprava (...) imenovala je u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak istaknute znanstvenike i stručnjake iz područja medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova, kako bi Grad dao svu podršku potrebnu da se (...) realizira projekt centra translacijske medicine i unaprijedi zdravstvena skrb djece u Zagrebu i Hrvatskoj, poručili su. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!