18:29 / 02.03.2021.

Autor: HRT

Na platformu za cijepljenje registriralo 30.142 ljudi

ilustracija

ilustracija

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da se na službenoj internetskoj stranici Ministarstva zdravstva za prijavu za cijepljenje protiv Covida-19, cijepise.zdravlje.hr do sada registriralo 30.142 ljudi i zahvalio je građanima na interesu i povjerenju.


- Stranica cijepise.zdravlje.hr od jučer u 11 sati do večeras u 18,30 sati registrirala je 30.142 prijava. Hvala hrvatskim građanima na iskazanom interesu i povjerenju u znanost i medicinu - napisao je ministar Beroš na twitteru.

Podsjetimo, od jučer građani se mogu prijaviti za cijepljenje putem stranice cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na broj 0800 0011. Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoje e-adrese, SMS-om ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina na dalje imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Neće biti moguće višestruko naručivanje, a omogućit će se uvid u cijepni status građana. Prijaviti se mogu svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj.

Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!