Antonija Radeljić, najspremnija policajka

03.07.2021.

07:01

Autor: Kristina Tartaro/Dnevnik/IMS/HRT

Najpolicajka Antonija Radeljić

Najpolicajka Antonija Radeljić

Foto: HRT / HTV

Na Memorijalu "Bojnik Davor Jović", nedavno održanom na vojnom poligonu kod Slunja, u jakoj konkurenciji kod žena pobijedila je mlada policajka iz Interventne jedinice zadarske Policijske uprave Antonija Radeljić. Kaže da se za to pripremala cijeli život i da tu ne namjerava stati. 

Prije, u tijeku ili nakon radnog vremena, teretana je dio dnevne rutine Antonije Radeljić (24). Kaže da se dosta trudi i da kad-tad dođu rezultati.

Nakon što je već sudjelovala na tri slična natjecanja, za ovo u Slunju Antonija Radeljić izjavila je da se pripremala pet mjeseci. S 23 kilograma opreme pretrčala je oko 40 kilometara te bila 14. u ukupnom poretku i najbolja među ženama.

- Kad sam ulazila u cilj bila sam na rubu nesvjestice. Utrčala sam u taj cilj i pozdravila zastavu. Pozvonila sam s tolikim ponosom. To je neopisiv ponos i nešto što riječima ne mogu opisat, kazala je Antonija Radeljić.

Odmalena je gledala kako policajci pomažu ljudima i kako rješavaju nerede na cestama. I zato je nakon jedne godine u pomorskoj i graničnoj policiji prešla u interventnu.

Istaknula je da nije baš bilo situacija opasnih po život, ali je bilo prosvjeda, deložacija koje nisu baš ugodne.

Antonija se svakodnevno trudi pomicati svoje granice. Iako se dojmovi još nisu slegnuli ni od ovog, već razmišlja o novom natjecanju. Više, jače, bolje, njezin je moto. I, čini se, samo joj je nebo granica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!