Novorođenče preminulo u Klinici za infektivne bolesti bilo je pozitivno na Covid-19

03.11.2021.

12:09

Autor: Ruža Ištuk/IMS/M.Š./HRT

Ruža Ištuk javila se ispred Klinike za infektivne bolesti

Ruža Ištuk javila se ispred Klinike za infektivne bolesti

Foto: HTV / HRT

U posljednja 24 sata zabilježena su 4.573 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 22.700. Među njima je 1.634 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 198 pacijenata. Preminula je 41 osoba. 

Ispred zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević javila se naša reporterka Ruža Ištuk. U ovoj je bolnici preminulo novorođenče od 23 dana.

- Iz bolnice su mi potvrdili da je dijete, odnosno beba, bila pozitivna na Covid-19, no ne i da je to razlog smrti. Više će se detalja znati nakon obdukcijskog nalaza koji se još uvijek čeka. Potresna vijest iz ove bolnice jest da je, nažalost, preminula i 42-godišnja rodilja zbog multiorganskog zatajenja. Njezina beba stara 13 dana nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Zagreb. Ovdje je sve više hospitaliziranih. Trenutačno ih je ovdje 95, od toga je 23-oje bolesnika u Jedinici intenzivnog liječenja. Šest je pacijenata spojeno na ECMO uređaje, a za život se među njima bore i dvoje 23-godišnjaka. 23-godišnja rodilja i 23-godišnji muškarac. Ono što itekako zabrinjava jest da u Jedinici intenzivnog liječenja imaju samo tri slobodna kreveta. 

Dodaje da, ako je suditi prema redovima za cijepljenje, da dio građana ipak shvaća ozbiljnost situacije. Pred Velesajmom se čekalo u redovima, više je onih koji su se cijepili trećom dozom, ali raste interes i za cijepljenje prvom dozom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!