Počela isplata COVID dodatka

12:51 / 30.04.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Umirovljenici

Umirovljenici

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Počela je isplata COVID dodatka, jednokratne novčane pomoći umirovljenicima. 424 milijuna kuna rasporedit će se na račune 652 tisuće umirovljenika s primanjima do 4 tisuće kuna. 

Oni s mirovinom do tisuću i pol kuna dobit će 1200 kuna. Umirovljenici s primanjima od tisuću i pol do 2 tisuće kuna dobit će dodatak od 900 kuna, a oni s mirovinom od 2 do 3 tisuće dobit će 600 kuna. 

Najmanji dodatak od 400 kuna pripada umirovljenicima s mirovinom od 3 do 4 tisuće kuna. Druga isplata predviđena je u srpnju za korisnike koji uz hrvatsku primaju i inozemnu mirovinu.

- Ukupno smo osigurali oko 600 milijuna kuna i ostatak iznosa će biti isplaćen u budućoj fazi za one koji primaju mirovinu iz dvije države. To je poticaj umirovljenicima i dodatak koji ima smisla nadoknađivanja određenih troškova koji su nastali u vrijeme pandemije, naglasio je Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!